Varaa tästä aika sähköisesti trimmaukseen:

Varaa aika

Trimmaus

Teen koirien trimmaus- ja pesupalveluita ammattitaidolla kaikille roduille. Lisäksi teen myös koirien kynsienhoitoa, pohjavillan poistoa ja takkujen selvittelyä. Tavoitteenani on kaunis, takuton ja tyytyväinen koira. Trimmaus edistää koiran hyvinvointia ja terveyttä.

Varatessasi koirallesi trimmausajan ilman pesua, peset, kuivaat ja harjaat koirasi itse ennen trimmaukseen tuontia.

Varatessasi koirallesi pesun ja trimmauksen; trimmaaja pesee, föönaa ja trimmaa koiran. Pesuun käytetään laadukkaita tuotteita. Jos koirasi on herkkäihoinen ilmoitathan siitä etukäteen tai voit tuoda myös omat pesuaineet koiralle mukanasi.

Nypittävän koiran voi pestä 2-3 viikkoa ennen trimmausta. HUOM! nypittävää koiraa ei tule pestä juuri ennen trimmausta.

Toisten rotujen turkkien hoito on vaativampaa kuin toisten ja myös saman rotuisissa koirissa voi olla turkinlaaduissa huomattavia eroja. Trimmauskustannuksissa voi siis tästä syystä olla huomattaviakin eroja.

Turkin säännöllinen pesu ja trimmaus on koiran hyvinvoinnin edellytys. Koirasi pysyy siistinä ja takuttomana säännöllisen trimmauksen ansiosta. Myös omistaja pääsee helpommalla, kun koiran turkki pidetään kunnossa. Neuvon mielelläni kuinka pidät koirasi myös kotona kunnossa ja  myös koirallesi oikeat turkinhoitotuotteet ja -aineet.

Trimmausväli on useimmilla roduilla 5 viikosta 12 viikkoon.

Ohjeita trimmaukseen saapuvalle

 

 • Trimmauksen kesto riippuu täysin siitä missä kunnossa koiran turkki on sen tullessa trimmaukseen ja siitä kuinka hyvin koirasi antaa suorittaa hoitotoimenpiteet/trimmauksen. Yleensä leikattavien rotujen perustrimmaus koiralle kestää noin tunnin, korkeintaan puolitoista tuntia. Myös saman koiran trimmausajassa voi olla eroja riippuen koiran sen hetkisestä turkin kunnosta ja trimmausvälistä.
 • Koira on pestävä AINA ennen trimmausta (paitsi nypittävät rodut). Pesu on suoritettava joko samana tai korkeintaan edellisenä päivänä. Koira on pestävä karvan juurta myöten puhtaaksi tarpeeksi puhdistavalla shampoolla (myös kuono ja pää). Trimmauskoneen terä ja sakset tylsyvät ja menevät pilalle, jos koira on likainen. Trimmauskone ei aja kunnolla likaista karvaa ja trimmaaja ei trimmaa likaista koiraa. Koiran on oltava myös täysin kuiva, kun se trimmataan eli jos sataa vettä kanna koirasi sisälle trimmaustilaan tai yritä saada se mahdollisimman kuivana autosta. Älä myöskään päästä hiekkapölyä koiran turkkiin.
 • Poikkeuksena ovat nypittävät rodut, joita ei pestä ennen trimmausta. Nypittävänkään koiran ei tulisi olla niin likainen, että turkki on suikaleina. Eli koiran voi pestä vaikka muutamaa viikkoa ennen trimmausta.
 • Koira on tuotava trimmaukseen mielellään takuttomana ja harjattuna. Jos koirassa on takkuja, niin sinä päätät mitä takuille tehdään. Leikataanko takut pois vai selvitelläänkö takut.
 • Parhaimman lopputuloksen saa koiralle, jos se tuodaan pestynä, föönattuna (jos turkinhoito sitä vaatii), kuivana ja takuttomana.
 • Koirien on oltava asianmukaisesti rokotettu ja madotettu.
 • Koiran tulee olla terve trimmaustilanteessa. Eli jätä sairas koira kotiin sairastamaan rauhassa. Emme peri lisämaksuja koiran sairastuessa äkillisesti. Jos koiran sairaus mietityttää niin ota yhteyttä ja mietitään yhdessä voiko koiran tuoda. Muista myös tarttuvien tautien varoajat. Ei ole mukava tartuttaa muita koiria.
 • Jos löydän koiralta trimmauksen yhteydessä ulkoloisia, niin perimme 30€ ylimääräisen maksun, johtuen siitä, että joudumme desinfioimaan ja siivoamaan trimmaustilan erityisen tarkasti, jotta voimme ottaa seuraavan asiakkaan vastaan. Tähän menee työaikaa. Pidä siis huoli, ettet tuo trimmaukseen koiraa, jolla on ulkoloisia. Jos et tiedä onko koiralla ulkoloisia ja haluat minun arvion niin älä tuo koiraa sisään trimmaustilaan ennen arviota.
 • Ilmoitathan trimmaajalle, jos koirasi saattaa käyttäytyä aggressiivisesti tai sillä on jotain sairauksia tai iho-ongelmia.
 • Esteen sattuessa trimmauksen peruminen on tehtävä trimmausta edeltävänä päivänä klo. 18 mennessä. PERUUTUS ON TEHTÄVÄ SOITTAEN. Peruuttamattomista ajoista tai liian myöhään perutuista ajoista veloitamme 50% aiotusta toimenpiteestä, mutta kuitenkin vähintään 30€.
 • Käytä koirasi tarpeilla ennen trimmausta. Minä asun samalla pihalla missä koiria trimmaan. Eli muistathan ettei pihallekaan ole suotavaa koiran tarpeitaan tehdä. Asun myös omakotitaloalueella jossa naapureita on lähellä eli toivoisin teidän kunnioittavan heidänkin pihojaan.
 • Meillä olet tervetullut katsomaan koiran trimmausta tai sitten voit lähteä trimmauksen ajaksi pois.
 • Totuta koirasi pöydällä oloon. Trimmaajalla koira on aina pöydällä ja koiran on tunnettava olonsa siinä turvalliseksi.