Trimmaus 

Trimmaus edistää koirasi hyvinvointia ja terveyttä. Hyvin hoidettu turkki on ilo myös omistajalle. Koiraa on helpompi hoitaa kotioloissakin lyhyemmällä hyvin hoidetulla turkilla. Trimmauspalvelumme on tarkoitettu kaikenlaisille koirille rotuun katsomatta. Ainoa rajoite on, että täytyy mahtua käyttämäni trimmauspöydän päälle, valitettavasti lattialla en pysty koiria enää trimmaamaan. 

Trimmaamon palvelut:

  • Trimmaus leikkaamalla saksin tai trimmauskoneella
  • Trimmaus nyppien
  • Kynsien hoito
  • Koiran pesu ja kuivaus
  • Neuvonta turkinhoidossa

 

Yleiset ohjeet trimmaukseen saapuvalle

Ajanvaraus

Varaa koirallesi aika ajoissa joko puhelimitse tai ajanvarauskalenterista. Ajanvarauskalenterista saat aina vahvistuksen onnistuneesta varauksesta. Seuraavan trimmausajan voi varata myös aina asioidessasi trimmaamossa. 

Keväisin, syksyisin ja joulun alla trimmaamossa on kiireitä. Eli välttämättä parin viikon sisällä aikaa ei saa.

 

Koiran Terveys

Koiran tulee olla asianmukaisesti rokotettu ja madotettu. Koiran pitää muutenkin olla terveydentilaltaan kykenevä trimmaukseen tultaessa. Jos koira sairastuu äkillisesti, ilmoita siitä minulle heti ja siirretään trimmausaikaa. 

Koirassa ei myöskään saa olla ulkoloisia; väiveitä, täitä tai kirppuja. Punkkeja ei lasketa ulkoloisiksi.

 

Takut ja niiden selvittäminen ennen trimmausta

Selvitä koiran takut ennen trimmaukseen tuloa ellei takkujen selvittelystä/leikkaamisesta ole erikseen sovittu. Pesusta ohjeet alla valiten oletko tuomassa koiraa nypittäväksi vaiko leikattavaksi. 

 

Tarkista aina myös varpaiden välit ettei siellä pahempia takkuja ole. Varpaiden välien takut saa parhaiten selväksi liottamlla koiran tassua hoitoainevedessä ja varovasti avaa takkua sormin samalla. 

Pitääkö minun oikeasti kantaa koira trimmauspöydälle asti?

Pitää, ellei koirasi koko ole jättikokoa. Koira tartuttaa tassuihin jo muutaman metrin matkalla niin paljon roskia ja hiekkaa, että ohje on ehdoton. Tämä tulee muistaa myös kotipäässä viedessä koiraa autoon. Trimmaukseen käytettävät välineet ovat kalliita, jopa kalliimpia kuin kampaajien käyttämät.

Jos et pysty saamaan koiraa hiekattomana trimmaukseen ole hyvä ja varaa suoraan pesuun ja trimmaukseen aika, jolloin pesen koiran täällä.

Kuinka maksan trimmauksen?

Tällä hetkellä Joensuun trimmaukset maksetaan ensisijaisesti pankkikortilla. 

Peruutukset

Peruuta aikasi ajoissa mieluiten soittaen p. 050 5452111 Voit lähettää myös tekstiviestin tai WhatsApp-viestin tai sähköpostia lähettäen osoitteeseen heli@elegantpaw.fi. Peruutus tulee hoitaa 2 vuorokautta ennen varattua aikaa tai muuten veloitan hoitoon menevän ajan mukaan arvioidun hinnan. Pois lukien koiran sairastuminen.

Siisteys trimmaamossa ja lähialueilla

Otathan huomioon, että trimmaamon talossa ja lähialueilla asuu ihmisiä. Älä parkkeeraa heidän pihoilleen tai heidän puolelleen katua. Älä anna koirasi tehdä tarpeita heidän pihoilleen. Eikä myöskään trimmaamon pihalle. 

Voinko tuoda aggressiivisesti käyttäytyvän koiran trimmaukseen?

Kyllä, jos koiralle saadaan laitettua kuonokoppa. Ettei koirasta aiheudu vaaraa trimmaajalle, eikä koiralle itselleen esimerkiksi saksista.

koirassani on takkuja, joita en saa enää selväksi. Voinko silti tuoda koiran trimmaukseen?

Kyllä voit ja koirasta voidaan irrottaa takut koneella ajamalla. 

Koirallani alkoi juoksuaika

Olen huomannut, että koira on korkeintaan itse hieman ärtyneempi juoksun aikaan. Eli koiran voi kyllä tuoda trimmaukseen vaikka juoksuaika on alkanutkin. Harva seuraavista asiakkaista on reagoinut mitenkään juoksujen hajuihin kun siivous on välissä suoritettu asianmukaisesti. 

Miksi koiran tulee olla kuiva trimmaukseen saapuessa?

Märkää koiraa ei valitettavasti voi trimmata oikeastaan millään tavalla. Koiran siis tulee olla myös kuiva trimmaukseen saapuessa. Ellet ole sopinut erikseen siitä, että minä kuivatan kuivaimella koiran. 

Saanko jäädä katsomaan koirani trimmausta?

Meillä saa jäädä katsomaan myös trimmaustilannetta. Voit osallistua siihen tarvittaessa. Etenkin jättikokoisten koirien kanssa suosittelen olemaan läsnä trimmaustilanteessa. Voit myös lähteä pois halutessasi ja voin ilmoittaa kun koira on valmis puhelimitse tai antaa ajan milloin koira on haettava. 

Voin samalla antaa ohjeita turkinhoitoon kun trimmaan koiraasi. 

 

Ohjeet valmistautumiseen leikattavalle koiralle

Pesu

Jos et ole varannut koirallesi pesuaikaa. Pese koirasi huolella koiranshampoolla myös varpaiden välistä ennen trimmaukseen saapumista. Koirassa ei saa olla hiekkaa, eikä mitään muutakaan roskaa trimmauksessa. 

 

Takut

Jos et ole sopinut takkujen selvittelystä/leikkaamisesta, selvitä koiran takut ennen trimmaukseen tuloa. Tarkista aina myös varpaiden välit ettei siellä pahempia takkuja ole. Varpaiden välien takut saa parhaiten selväksi liottamassa koiran tassua hoitoainevedessä ja varovasti avaa takkua sormin samalla. 

 

Hiekka

Koirassa ei saa olla hiekkaa, kun koira trimmaukseen tuodaan. 

Jos et pysty tuomaan koiraa trimmaukseen hiekattomana, ole hyvä ja varaa myös pesuun aika. 

Ohjeet valmistautumiseen nypittävälle koiralle

Pesu

Nypittävää koiraa ei tulisi nypittävistä osista pestä kahteen viikkoon ennen trimmausta.  Tassut kuitenkin voi huuhtaista ennen trimmaukseen saapumista kaikilta koirilta. Koirasta voi pestä osiot mitkä leikataan saksin/koneella. Se on suositeltavaakin. Esimerksi snautsereiden parran ja jalkakarvat voi hyvällä omallatunnolla pestä ennen trimmausta.

Nypittävänkään koiran ei tulisi olla niin likainen trimmauksessa, että koirasta valuu likaa.

 

Takut

Jos et ole sopinut takkujen selvittelystä/leikkaamisesta, selvitä koiran takut ennen trimmaukseen tuloa. Tarkista aina myös varpaiden välit ettei siellä pahempia takkuja ole. Varpaiden välien takut saa parhaiten selväksi liottamassa koiran tassua hoitoainevedessä ja varovasti avaa takkua sormin samalla. 

 

Hiekka

Koirassa ei saa olla hiekkaa, kun koira trimmaukseen tuodaan.

Karkeakarvaisesta nypittävästä koirasta hiekka lähtee suurimmaksi osaksi harjaamalla koira kunnolla. Tassut voi sitten huuhtaista erikseen. 

Kynsien hoito

Trimmaamossa hoidetaan myös kynsiä. Näet kuvassa aivan liian pitkät kynnet eli noita kynsiä tulisi lyhentää jo reilummin.  

Leikkaan kynsiä perinteisesti kynsisaksilla ja lisäksi kynsiä voidaan hoitaa viilaten. 

Neuvon mielelläni koiran kynsien leikkauksessa, että voitte hoitaa asian kotona kivuttomasti ja vaivattomasti.

Trimmaamo

Trimmausta.fi trimmaamo sijaitsee Joensuussa Mutalan kaupunginosassa rauhallisella kadulla, kartta löytyy ajanvaraus-sivulta trimmaamoon. Parkkiin saa auton ihan oven eteen. Valitettavasti kuitenkaan täysin esteetön sisäänkäynti ei ole, vaan ovessa on aika korkea kynnys.

Trimmaustila on suhteellisen pieni ja viihtyisä. Samassa tilassa ei ole koskaan muita koiria ellei saman perheen koiria trimmaukseen ole tuotu yhtäaikaa.

 

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella

Jos kysyt trimmausta koiralle, muista mainita viestissä millaista koiraa viesti koskee
Rekisteriselosteen löydät täältä: Rekisteriseloste

Ota yhteyttä puhelimitse tai alla olevalla lomakkeella!

Puhelinnumero

050 545 2111
Voi lähettää myös tekstiviestejä ja WhatsApp-viestejä

 

Osoite Joensuu:

Trimmausta.fi
Riistakatu 8
80160 Joensuu

REKISTERISELOSTE

Y-Tunnus: 1282301-2