Varaa tästä aika sähköisesti trimmaukseen:

Varaa aika

Pidän kovasti koirien esittämisestä näyttelyissä. Tässä olemme ROP-voiton jälkeen Tuusniemellä FI MVA Wastage’s Best Allround “Romin” kanssa iloisissa tunnelmissa. Romin omistaa Laura Laaksoviita.

Esittely

 

Rakkaudesta koiriin ja koiranäyttelyihin

Kun olin 7 vuotias niin sain ensimmäisen koirani, englanninspringerspanieli Pepen. Rodun parissa olen pysynyt tähän päivään asti. Eli 30 vuotta on täynnä elämää englanninspringerspanieleiden kanssa. Olen omistanut myös amerikancockerspanieleita, walesinspringerspanieleita sekä löwchenin ja basset houndin. Muitakin eläimiä elämääni on mahtunut, esimerkiksi rottia ja gerbiilejä. Tällä hetkellä kotonani asuu englanninspringerspanieli Ässä.

Englanninspringerspanieleita olen kasvattanut 15 pentueen verran. Englanninspringerspanieli kasvattini ovat saaneet näyttelyistä yhteensä yli 100 serttiä suomesta yli 20 CACIBia suomesta, 20 valionarvoa suomalaisilla koirilla. Ulkomaiset tilastot on tekemättä. Kasvattajaryhmämme ovat pärjänneet myös erinomaisesti.

Best in Show-voittaja koiria olen omistanut useita. Best in show-, ryhmä- ja kasvattajaryhmätuloksista minulla ei ole mitään tilastoja olemassa. Olen tuonut englanninspringerspanieleita Ruotsista itselleni ja vienyt kasvattejani Yhdysvaltoihin, useampia Ruotsiin ja Hollantiin.

Walesinspringerspanieleita olen kasvattanut 9 pentueen verran. Useampiakin valioita löytyy näistäkin kasvateista ja sert-voittajia.

Turkin hoidosta kiinnostuin hieman huonojen trimmaaja kokemusten ansiosta Joensuussa. Rodunomaista trimmausta ei osattu tehdä kunnolla Joensuussa.  Opettelin siis trimmaamaan koirani itse 11 vuotiaana. Tällä hetkellä olen siis trimmannut englanninspringerspanieleita 26 vuotta. Muutama vuosi myöhemmin, aloitin trimmaamaan myös cockerspanieleita ja muita rotuja. Eli kokemusta on karttunut pidempään.

Olen käynyt useita kursseja trimmaukseen, myös opiskellut trimmausta eri kasvattajien luona. Kasvattajien luona on saanut eniten kokemusta trimmauksesta ja myös rodun kasvattajan näkökulman asiaan. Olen työskennellyt myös eläinlääkärillä harjoittelijana ja opiskellut osan pieneläinhoitajan koulutuksesta Helsingissä. Lisäksi olen lähihoitaja.

Pidän koiran turkinhoidosta ja mielestäni se kuuluu koiran perusterveyden hoitoon. Neuvon mielelläni koiran hoidossa tarvittaessa. Tämä ei maksa meillä mitään. Se on koiran ja omistajan etu olla mahdollisimman siistissä kunnossa ja takuttomana. Se on myös trimmaajan etu, kun koira tuodaan trimmaukseen takuttomana ja rodunomaisesti hoidettuna.

Koirieni kanssa harrastan lähinnä metsässä liikkumista, vaellusta ja koiranäyttelyitä. Junior handler –kilpailuissa tuli nuorempana kierrettyä aktiivisesti ja pärjättyäkin niissä kisoissa SM-tasolla. Nykyään lähinnä keskityn muiden koirien esittämiseen näyttelyissä. Show team sivuilta voi katsoa koiria mitä olen joskus esittänyt ja mitä tälläkin hetkellä esitän kehissä. Kaikkia esittämiäni koiria en enää edes muista, koska koiria on ollut satoja. Olen esittänyt jokaisesta roturyhmästä erilaisia koiria.

Tällä hetkellä siis työskentelen koirantrimmaajana ja –kouluttajana. Lisäksi suunnittelen ja teen verkkosivustoja avaimet käteen periaatteella. Valokuvaan paljon, etenkin koiria ja luontoa.

Nähdään näyttelyissä, koulutuksissa ja trimmauksessa!

Heli

Junior handler -kilpailuissa 1991 nuoremman ikäryhmän voitto. Joulukuun messukeskus. Koirana Adamant’s La Grande Dame

Junior handler kilpailuissa Tukholmassa. Vanhempien sarjan voitto ja kokonaiskilpailun voitto

C.I.B FI & EE MVA Adamant’s New Design

BIS-voittaja

C.I.B. FI & BY MVA Adamant’s Ringmaster

BIS-1 voittaja

FI JV-05 FI MVA Rowntree Jack In The Box

BIS-voittaja