Esittely

Trimmaaja-yrittäjä Heli Tolvanen

Trimmaan kaikkia rotuja mukaan lukien myös nypittävät rodut. Trimmauksessa erikoisosaamisenani ovat yli 30 vuoden kokemuksella spanielirodut, noutajat, russelit, mäyräkoirat jne.  Teen em. roduille myös näyttelytrimmauksia. Tarvittaessa opastan turkin hoidossa ja annan vinkkejä turkinhoitoaineisiin ja välineisiin.

Yritykseni nimi on oikeasti Elegant Paw. Trimmausta.fi on markkinointi nimi trimmauspalveluilleni. Elegant Paw jäi pysyvästi verkkopuolen asioihin käyttöön tämän vuoden alussa ettei niin paljon sekaannuksia tulisi.

Rakkaudesta koiriin ja koiranäyttelyihin

Nuorena on vitsa väännettävä, tämä sanonta ainakin kuvaa minun trimmausuran alkua. Olin pieni tyttö kun aloin ensimmäisiä koiria trimmaamaan. Mutta edelleen suhtaudun koirien turkkeihin ja turkinhoitooon samalla intohimolla kuin silloin aloittaessani. Koskaan ei ole valmis trimmaaja. Joka päivä oppii uutta. Se on tämän työn ihanuus.

Pyrin parhaani mukaan auttamaan asiakkaitani turkkien hoidossa. En peri tästä erillistä maksua vaan minullekin on helpompaa trimmaajana, jos omistaja osaa koiransa turkin hoitaa ja tuo trimmaukseen hyvässä kunnossa olevan koiran, jolloin myös lopputulos on paljon parempi.

 

Työkokemus:

1994-> Oma trimmaamo Pohjois-Karjalassa (Tällä hetkellä 2 kuukauden välein auki)

2020-2021 Trimmaaja-Myyjä Petenkoiratarvike, Raisio

2021 maaliskuu – 2021 marraskuu Trimmaaja toiminimiyrittäjänä Petenkoiratarvike Raisio

2021 marraskuu oma trimmaamo Turku, Turun Trimmauspalvelu

2021 opettamassa myös ammattiopisto Livialla Spanieleiden trimmausta trimmausopiskelijoille

Historiikkia

Kun olin 7 vuotias niin sain ensimmäisen koirani, englanninspringerspanieli Pepen. Rodun parissa olen pysynyt tähän päivään asti. Eli yli 30 vuotta on täynnä elämää englanninspringerspanieleiden kanssa. Olen omistanut myös amerikancockerspanieleita, walesinspringerspanieleita sekä löwchenin ja basset houndin. Muitakin eläimiä elämääni on mahtunut, esimerkiksi kissoja, rottia ja gerbiilejä. Tällä hetkellä kotonani ei asu koiria, mutta hoidokeita täällä välillä pyörii ja tottakai ihania asiakkaiden koiria.

Englanninspringerspanieleita olen kasvattanut 15 pentueen verran. Englanninspringerspanieli kasvattini ovat saaneet näyttelyistä yhteensä yli 100 serttiä suomesta yli 20 CACIBia suomesta, 20 valionarvoa suomalaisilla koirilla. Ulkomaiset tilastot on tekemättä. Kasvattajaryhmämme ovat pärjänneet myös erinomaisesti.

Best in Show-voittaja koiria olen omistanut useita. Best in show-, ryhmä- ja kasvattajaryhmätuloksista minulla ei ole mitään tilastoja olemassa. Olen tuonut englanninspringerspanieleita Ruotsista itselleni ja vienyt kasvattejani Yhdysvaltoihin, useampia Ruotsiin ja Hollantiin.

Walesinspringerspanieleita olen kasvattanut 9 pentueen verran. Useampiakin valioita löytyy näistäkin kasvateista ja sert-voittajia.

Turkin hoidosta kiinnostuin hieman huonojen trimmaaja kokemusten ansiosta Joensuussa. Rodunomaista trimmausta ei osattu tehdä kunnolla Joensuussa.  Opettelin siis trimmaamaan koirani itse 11 vuotiaana. Tällä hetkellä olen siis trimmannut englanninspringerspanieleita yli 30 vuotta. Muutama vuosi myöhemmin, aloitin trimmaamaan myös cockerspanieleita ja muita rotuja. Eli kokemusta on karttunut pidempään.

Olen käynyt useita kursseja trimmaukseen, myös opiskellut trimmausta eri kasvattajien luona. Kasvattajien luona on saanut eniten kokemusta trimmauksesta ja myös rodun kasvattajan näkökulman asiaan. Olen työskennellyt myös eläinlääkärillä harjoittelijana ja opiskellut osan pieneläinhoitajan koulutuksesta Helsingissä. Lisäksi olen lähihoitaja, medianomi ja kohta myös markkinoinnin liiketoiminnan ammattitutkinto on koulutuksena. 

Pidän koiran turkinhoidosta ja mielestäni se kuuluu koiran perusterveyden hoitoon. Neuvon mielelläni koiran hoidossa tarvittaessa. Tämä ei maksa meillä mitään. Se on koiran ja omistajan etu olla mahdollisimman siistissä kunnossa ja takuttomana. Se on myös trimmaajan etu, kun koira tuodaan trimmaukseen takuttomana ja rodunomaisesti hoidettuna.

Koirieni kanssa harrastan lähinnä metsässä liikkumista, vaellusta ja koiranäyttelyitä. Junior handler –kilpailuissa tuli nuorempana kierrettyä aktiivisesti ja pärjättyäkin niissä kisoissa SM-tasolla. Nykyään lähinnä keskityn muiden koirien esittämiseen näyttelyissä. Kaikkia esittämiäni koiria en enää edes muista, koska koiria on ollut satoja. Olen esittänyt jokaisesta roturyhmästä erilaisia koiria.

Tällä hetkellä siis työskentelen koirantrimmaajana ja –kouluttajana. Lisäksi suunnittelen ja teen verkkosivustoja avaimet käteen periaatteella. Valokuvaan paljon, etenkin koiria ja luontoa.

Nähdään näyttelyissä, koulutuksissa ja trimmauksessa!

FI JV-05 FI MVA Rowntree Jack In The Box

BIS-voittaja

C.I.B. FI & BY MVA Adamant’s Ringmaster

BIS- voittaja

C.I.B FI & EE MVA Adamant’s New Design

BIS-voittaja

Junior handler kilpailuissa Tukholmassa. Vanhempien sarjan voitto ja kokonaiskilpailun voitto

Junior handler -kilpailuissa 1991 nuoremman ikäryhmän voitto. Joulukuun messukeskus. Koirana Adamant’s La Grande Dame

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella

Jos kysyt trimmausta koiralle, muista mainita viestissä millaista koiraa viesti koskee
Rekisteriselosteen löydät täältä: Rekisteriseloste

Ota yhteyttä puhelimitse tai alla olevalla lomakkeella!

Puhelinnumero

050 545 2111
Voi lähettää myös tekstiviestejä ja WhatsApp-viestejä

 

Osoite Joensuu:

Trimmausta.fi
Riistakatu 8
80160 Joensuu

REKISTERISELOSTE

Y-Tunnus: 1282301-2